Lukemista listalta "korona-arjen" piristykseksi

Juuri poikkeustilan alettua Iltalehti listasi kevään 2020 parhaat kirjat. Tässä 50 parhaan kirjan joukossa on kotimaista ja käännettyä kaunokirjallisuutta sekä tietokirjoja ja self help-kirjallisuutta. Poimin kyseiseltä listalta ne teokset, jotka olen jo lukenut ja linkitän ne blogipostauksiini. Kerron myös, mitkä kirjat olen ajatellut lukea jossain vaiheessa ja valotan hieman miksi. Löytyypä listalta myös kirja, jota kuuntelen juuri nyt.

Kuten olen muutamissa blogipostauksissa viime viikkojen aikana maininnut, lukemiseen keskittyminen on minulle tällä hetkellä yleisesti ottaen huomattavasti vaikeampaa kuin tavallisesti. Teen etätöitä kotona kuten suurimmaksi osaksi normaalioloissakin, joten koronakriisi ei ole arkeani suuremmin muuttanut - onneksi. Ajatusten fokusointi on silti välillä todella vaikeaa, kun läheisten pärjääminen ja jaksaminen "kotikaranteenissa" mietityttää. Onneksi videopuheluyhteydet toimivat, joten kenenkään meistä ei tarvitse olla sentään ihan yksin. Viihdyn oikeastaan todella hyvin kotona, kunhan luettavaa riittää. Niin on ollut jo lapsesta asti.

Kiitos postiluukusta tipahtaneiden "yllätyskirjojen"  ja aiemmin kirjastosta varaamieni teosten, pärjään mainiosti myös nyt kaiken epävarmuuden keskellä - ainakin toistaiseksi. Niin ja vielä löytyy lukuisia aiemmin hankkimiani eri formaateissa olevia opuksia, joita en ole vielä ehtinyt lukea. Ei luettava siis kovin äkkiä lopu. Enkä ole myöskään unohtanut kirjaston monipuolisia e-aineistoja. Olen huomannut, että nyt luen mieluummin kevyempiä kirjoja tai kiinnostavia tietokirjoja kuin esimerkiksi dekkareita. Tämä johtunee todennäköisesti ainakin osaltaan siitä, että ikävien koronauutisten vastapainoksi kaipaan kirjallisuudelta aiempaa enemmän rentouttavia elementtejä. Siksi varsinkaan väkivaltaisimmat dekkarit eivät ole tällä hetkellä ykkösvalintojani. 

Mutta, nyt itse asiaan eli kirjoihin.

Listalta jo aikaisemmin lukemani kirjat:
Pajtim Statovci: Bolla
Antti Rönkä ja Petri Tamminen: Silloin tällöin onnellinen
Edouard Louis: Ei enää Eddy
Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista
Jari Tervo: Loiri


Listalta nyt luettavaksi poimimani kirjat:
Paula Noronen: Tarja Kulho - Räkkärimarketin kassaHankin tämän kirjan kirjailijan itsensä lukemana äänikirjana, sillä haluan nauraa - ja luulenpa, että Tarjan seurassa se kyllä onnistuu. Terse!

Eero Huovinen: Äitiä ikävä  Kiinnostavan henkilön kirjoittama kirja, joka on varmasti koskettavaa luettavaa. Aika ei ehkä ole kuitenkaan juuri nyt oikea tämän lukemiselle, mutta jossakin vaiheessa luen tämän kirjan ihan varmasti. 

Alex Michaelides: Hiljainen potilas
Tämä dekkari on itse asiassa ollut lukulistallani jo pitkään. Olenhan aina ollut psykologisten trillerien ystävä. Saa nähdä, milloin saan sen käsiini ja pääsen tutustumaan puhumattoman potilaan salaisuuteen. 

Heather Morris: Auschwitzin tatuoija
Tämä kirja odottaa lukuvuoroaan aiemmin hankkimieni e-kirjojen virtuaalisessa kirjahyllyssä. Jonkin aikaa varmaan kuluu ennen kuin olen valmis tarttumaan tähän aiheeltaan rankkaan teokseen.

Päivi Laitinen: Reissunaisia
Olen aina ollut kiinnostunut sekä eri maiden kulttuureista että historiasta, joten kirja tarjoaisi varmasti hienon nojatuolimatkan.

Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti
Jo kirjan nimi vaikuttaa niin kiinnostavalta, että pakkohan se on lukea. Odotan tarinan tarjoavan monikerroksisen ja kiehtovan lukuelämyksen. 

Ai niin, melkein jo unohdin. Se kirja, jota nyt kuuntelen on Anni Saastamoisen Sirkka. Arkinen hahmo herää eloon Pirjo Heikkilän lukemana. Tämän kirjan valitsin kuunneltavakseni ennen kaikkea siksi, että pidin kovasti jo kirjailijan esikoisteoksesta Depressiopäiväkirjat.

Maaret Kallion uutuuskirja Voimana toivo on minun valintani Iltalehdessä julkaistun listan täydentäjäksi, sillä juuri nyt tarvitsemme toivoa. 

P.S. Mitkä kirjat sinä valitsisit omalle lukulistallesi? Entä, puuttuuko listalta sinun suosikkikirjasi?

Kommentit