Vapun lukumaraton (Päivitetty)


Kevät etenee samaa vauhtia kuin aina ennenkin, ja huomenna onkin jo toukokuu. Moni asia on nyt kuitenkin toisin kuin aiemmin, mutta siitä huolimatta vappua ei ole peruttu. Jos vielä mietit, kuinka tätä keväistä juhlaa viettäisit, minulla on sinulle oivallinen vinkki: Lähde sinäkin mukaan vapun lukumaratonille 30.4. - 3.5.2020. Jos kiinnostuit, Yöpöydän kirjat -blogista voit lukea lisää tästä rennosta tapahtumasta ja ilmoittautua mukaan.  

Lukemisen lomassa on mukava siemailla simaa ja mutustella munkkeja, jos niistä tykkää. Itse valitsen lukuevääksi mieluummin tippaleivän. En ole vielä päättänyt tarkasti ajankohtaa, jolloin oman 24-tuntisen maratonini aloitan. Kirjojakaan en ole toistaiseksi valinnut, mutta toki päässäni pyörii jo joitakin ideoita asian tiimoilta, kuten oheisesta kuvastakin voi nähdä. Todennäköisesti lähden siis liikkeelle tuoreiden kotimaisten tietokirjojen kanssa. Onneksi kuitenkin valinnanvaraa riittää niin e- kuin paperikirjoissakin. Erityisesti nyt tuntuu tärkeältä, että lukemista on mahdollista valita fiiliksen mukaan. Kiinnostavaan tietokirjaan on nyt huomattavasti helpompi tarttua kuin aiheeltaan ahdistavaan dekkariin. 

Kirjojen lisäksi vappuuni kuuluu tänä vuonnakin musiikkia - tällä kertaa mahdollisesti jonkin virtuaalikonsertin muodossa. Ja uutisten seuraamisen yritän jättää väliin muutaman päivän ajaksi. 


Kirjaisaa vappua sinullekin!


Ja kuinkas sitten kävikään...


Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen päädyin lukemaan sellaisia kirjoja, joita e-kirjastossa oli tarjolla juuri sillä hetkellä. Annoin siis lukufiiliksen kuljettaa minua aiheesta ja tunnelmasta toiseen. Luonnon monimuotoisuutta käsittelevän järkäleen ja kirjoittamista pohtivan kirjan vuoro tulisi kyllä, mutta joskus myöhemmin. Nyt ei ollut niiden aika.

Aloitin oman lukumaratonini lauantaina 2.5. klo 8. Sen aikana luin lopulta seuraavat neljä kirjaa:

Maija Kauhasen esikoisromaani Eliitti, 266 s.
Mauri Laakkosen runokokoelma Elämän kosketus, 180 s.
Juha Itkosen ja Kjell Westön 7 + 7 - Levottoman ajan kirjeitä, 332 s. sekä
Taru Annttosen ja Milla Karppisen toimittaman teoksen Sankaritarinoita (kaikille) – Kertomuksia uskomattomista suomalaisista Rudolf Koivusta Saara Aaltoon, 175 s.

Yhteensä luettuja sivuja kertyi siis 953 s. Luin aika tasaisesti vuorokauden mittaan, mutta yöllä maltoin sentään hieman nukkuakin.

P.S. Linkit kirjojen postauksiin on päivitetty 3. toukokuuta 2020.Kommentit